Prins Joachim ses her på et billede fra foråret 1999. På det tidspunkt havde han drevet Schackenborg Slot i fem år. Foto: Claus Fisker/NF/Ritzau Scanpix (arkiv)

Ærlig prins Joachim: Fortæller om karriere­valget

7. nov 2019
En barnløst lensgrevepar stak indirekte kursen for prins Joachims karriere ud - indtil han selv sagde stop.

Prins Joachim løfter en flig af historien bag sin egen vej ind i landmandslivet og planen bag, at han arvede Schackenborg Slot.

LÆS OGSÅ: Mikkel Beha i afsløring på direkte tv

Afsløringen kom en ærlig prins med onsdag aften i den igangværende DR K-serie "Prins Joachim fortæller". Her forklarede prins Joachim ifølge B.T. den lollandske bonde Henrik Engberg Nielsen, at han var ganske lille, da han fandt ud af, at det var blevet besluttet, at han skulle være landmand.

- Men jeg var ikke vokset op på en gård. Det var kun noget, jeg havde hørt om og set og besøgt. Så jeg var i den henseende ikke, som både du selv, din far og sikkert også din søn, flasket op med det.

LÆS OGSÅ: Død mega-stjerne udsender ny sang

Prins Joachim skulle arve det sønderjyske slot i Møgeltønder og de godt 1031 hektar jord. Det var det barnløse lensgrevepar Schack, som havde skænket slottet til ham.

- Det var en ny situation at tænke på. Den lette side af min ungdom var, at jeg vidste, hvad jeg skulle studere. Det er for mig en tid, jeg ikke vil gøre om – men jeg må så også bare erkende, at der kom en slutdato på det, sagde prins Joachim.

LÆS OGSÅ: Blev fyret efter forhold til ansat: Nu får han stort gyldent håndtryk

Efter 20 år med gummistøvlerne i den sønderjyske muld sagde prins Joachim i 2014 stop og solgte slottet til Schackenborg-fonden, der til lejligheden var stiftet af flere af Danmarks absolut rigeste familier og nære venner af kongehuset.

Kongehuseksperten Sebastian Olden-Jørgensen roser prins Joachim for at vise nye sider af sig selv i dokumentaren.

- Den personlige del af det er meget mere vellykket end det faglige. Det er jo ikke kun prins Joachim, vi hører. Der er en vis autenticitet i samtalerne. De andre får lov at være der. Det synes jeg er godt, siger han til B.T.

LÆS OGSÅ: Kendt restaurant går konkurs