Anders Agger er næppe særlig glad for smagen af kaffe med havremælk.

Der var i hvert fald tale om et opsigtsvækkende svar, da den kendte tv-journalist af en kvinderettighedsforkæmper fra Libanon blev tilbudt havremælk i sin kop med kaffe.

LÆS OGSÅ: DR-profil om Mette F.-undskyldning: "Det blev et nej tak fra min side"

- Havremælk. Du burde skydes op af et træ, lød svaret fra Anders Agger på dansk, da han under optagelserne af DR-programmet ’Anne og Anders i Mellemøsten’ var på besøg hos Joumana Haddad, der er forfatter og kæmper på kvinderes rettigheder i Libanon.

Hun havde forinden vist den 54-årige vestjyde rundt i hovedstaden Beirut, og til sidst var det så blevet tid til en kop kaffe i Joumana Haddads lejlighed. Hun spurgte Anders Agger, om han bruger noget i sin kaffe.

- Bare lidt mælk, lød svaret fra Anders Agger, der af Joumana Haddad fik at vide, at hun kun havde havremælk i lejligheden.

 Udtalelsen om, at hun burde skydes op af et træ – som Anders Agger sagde til sig selv og på dansk – var upassende. Det siger han selv til kulturprogrammet ’AK24syv’, der bliver sendt på Radio24Syv.

Anders Agger forklarer, at der var tale om en ”vanvittigt upassende” bemærkning, da han netop havde snakket om menneskerettigheder og kvinders manglende ligestilling med Joumana Haddad.

- Det er både upassende, og det er ikke godt, lød det fra Anders Ander, der til radioprogrammet også forklarer, at han troede, at bemærkningen var blevet klippet ud af udsendelsen, der lige nu kan ses på DR’s hjemmeside.