Dronning Margrethe mærker en stor glæde ved at lade kreativiteten få frit løb. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Dronningen om sin hobby: Den holder mig yngre

1. dec 2019
Den danske dronning nyder at lade sin kreativitet udfolde sig og lader sig ikke begrænse af sin alder.

Når der søndag aften er premiere på balletten "Snedronningen" i Tivoli, er det igen dronning Margrethe, der står bag scenografi og kostumer til forestillingen.

At udfolde sig kreativt og skabe et visuelt udtryk er majestætens helt store hobby, og den agter hun at holde fast i, selv om hun næste år kan fejre 80-års fødselsdag.

LÆS OGSÅ: Kæmpe guide: Boligstøtte til seniorer

- Det vil vise sig, om jeg er ved at blive for gammel til det, men jeg håber det ikke, for det er så morsomt, og jeg tror også, at det holder én lidt yngre i hovedet end ellers, siger dronningen om sin store interesse.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- Kreativitet er heldigvis én af de ting, der ikke bliver brugt op. Jo mere, man bruger den, jo mere kommer der af den, siger hun.

Selv har hun arbejdet med blandt andet decoupage i mange år, og skulle der sidde andre på hendes alder, der skulle have lyst til at kaste sig ud i kreative gøremål, er det bare om at komme i gang, mener dronningen.

- Det er ikke noget, der hører en bestemt alder til. Men det kræver, at man gør det, og at man tør at kaste sig lidt ud i det. Man skal selvfølgelig have selvkritik, men ikke mere, end at man godt tør kaste los og give noget fra sig, siger dronning Margrethe.

På "Snedronningen" arbejder den danske regent igen sammen med blandt andre sangerinden Oh Land og koreografen Yuri Possokhov, som hun også stod bag balletten "Askepot" sammen med.

LÆS OGSÅ: Kæmpeoverskud hos kronprinsens milliardær-ven

Og dronningen nyder at være en del af et team.

- Det at være en del af et hold er fantastisk morsomt, fordi man spiller bolden op ad hinanden og får idéer af hinanden. I denne ballet har vi historien af H.C. Andersen, men vi skal arbejde med den, for at den kan bruges og vises i et kort forløb, som denne ballet er.

- Jeg håber, at vi får det essentielle frem. Man kan naturligvis gøre det på mange forskellige måder, men jeg håber, at denne her vil appellere til folk, og at de vil forstå noget ved historien, siger dronningen.

Når der søndag aften ringes ind til premieren, har dronningen inviteret sin familie med.

LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-stjernes søn på hospitalet

- Jeg håber, at de bliver glade for det, jeg er meget spændt - også på deres reaktion. Og på at se det, når det kommer frem. Det bliver en stor oplevelse, siger hun.

"Snedronningen" spiller frem til den 29. december.

/ritzau/