Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix (arkiv)

Dronningen fløj for 550.000 kr. på tre dage

15. jul 2019
Dronning Margrethes forbrug på 1,8 millioner kroner til helikopter og fly er "helt, som det skal være", siger Dansk Folkepartis Søren Espersen.

Deltagelse ved indvielsen af Gigtforeningens nye hospital i Sønderborg, en tur til artilleriregimentet på Oksbøl Kaserne og et besøg i den tyske by Paderborn har tappet Forsvarets budget for 552.271 kroner.

LÆS OGSÅ: LA-leder deltog i fodboldvold: Jeg har ikke levet mit liv efter, at jeg skulle blive partileder

Det er Ekstra Bladet, som har kigget på dronning Margrethes udgifter i forbindelse med tre datoer i februar.

Her valgte dronningen at rekvirere Forsvarets helikopter og VIP-fly. Og når udgifterne til brændstof, ruteafgifter, start- og landingsafgifter samt vedligehold er lagt sammen krydser den samlede udgift 550.000 kroner.

Alene turen 5. februar i helikopter fra Fredensborg Slot til Sønderborg og hjem igen løb op i 205.732 kroner, skriver Ekstra Bladet.

DF: "Det er helt, som det skal være"

Ifølge avisen kostede dronning Margrethes chartring af Forsvarets fly og helikopter sidste år 1,8 millioner kroner i merudgifter til Forsvaret.

Den form for brug af Forsvaret finder Enhedslistens Rosa Lund er upassende. Hun mener, at kongehuset i forvejen er for dyrt og siger til Ekstra Bladet:

- Som vores grundlov er i dag, skal kongehuset støttes af Forsvaret, men det virker som om, at det er nogle underlige privilegier.

Dansk Folkepartis Søren Espersen mener til gengæld ikke, at der er noget odiøst i, at dronning Margrethe har belastet Forsvarets budgtet med 1,8 millioner kroner:

- Hvis dronningen gerne vil spare de der tre og halv til fire timer i bil - hun er en ældre kvinde - synes jeg, at det er helt, som det skal være, siger han til Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ: DF'er raser over Rema 1000: - De ydmygede mig