Dronning Elizabeth har indkaldt hendes rådgivere til møde efter prins Harrys og hertuginde Meghans afgang. Foto: Pool New/Reuters/Ritzau Scanpix

Dronning Elizabeth holder krisemøde om "Megxit"

11. jan, 21:33
Både den fremtidige apanage og politibeskyttelse drøftes af dronning Elizabeths toprådgivere.

Det britiske imperiums overhoved dronning Elizabeth har indkaldt til krisemøde. Det sker i kølvandet på prins Harrys og hertuginde Meghans udmelding om, at de ikke længere vil være en fremtrædende medlemmer af kongefamilien, skriver The Guardian ifølge dr.dk.   

LÆS OGSÅ: Fyret politichef efterforskes for korruption

Hvis det står til dronningen, skal de to prinser Charles og William fremlægge gennemarbejde planer for prins Harrys og hertuginde Meghans fremtidige rolle for kongehuset. Formålet er at holde den nuværende krise under kontrol og undgå, at den forværres yderligere. 

Derfor mødes toprådgivere for det britiske kongehus med repræsentanter for den britiske og canadiske regering. Her skal de blandt andet forsøge at finde frem til en løsning på, hvor meget apanage og politibeskyttelse parret skal nyde godt af fremover. 

Hertuginde Meghan har i dag pakket kufferten for at tage til Canada, hvor hun bliver genforenet med sin mand og deres otte måneder gamle søn, Archie. 

Ifølge BBC's kongehus-korrespondent, Jonny Dymond, havde prins Harry og hertuginde Meghan ikke taget andre medlemmer af den kongelige familie med på råd, inden de offentliggjorde deres beslutning om at trække sig. Det er ifølge Jonny Dymond årsagen til, at de øvrige medlemmer af det britiske kongehus føler sig såret over beslutningen. 

LÆS OGSÅ: Vanvidskørsel - Bil kører ud over Knippelsbro