Pilou Asbæk donerer en del af salget fra selvbiografien "Alting sker på en gang" til Kræftens Bekæmpelse. Foto: Sarah Christine Nørgaard/BT/Ritzau Scanpix (arkiv)

Pilou Asbæk om alvorligt syg bror: "Ved ikke om han overlever"

3. nov 2019
Da Pilou Asbæks ene bror blev ramt af kræft, overskred han en grænse. Pilou Asbæk udgiver selvbiografi.

En majdag i 2018 vaklede fundamentet under skuespilleren Pilou Asbæk.

LÆS OGSÅ: Bente får endelig den rette hjælp: - Jeg giver ikke op mere

Han fik en opringning fra sin storebror Martin Asbæk, fortæller den 37-årige skuespiller til B.T. i et interview i anledning af, at han mandag udgiver selvbiografien "Alting sker på en gang".

"Det er ikke så godt. Jeg skal tale med dig", sagde Martin. Og det var rigtig skidt.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Storebroderen havde fået konstateret leukæmi, og Pilou Asbæk drønede afsted til hospitalet.

- Dér gør jeg det mest grænseoverskridende, jeg har gjort i mit liv. Jeg tager et billede af ham, hvor han ligger med sit nyfødte barn.

LÆS OGSÅ: Mand kvæstet: Gik ud mellem to biler

Martin og den yderligere to år ældre storebror, Thomas, er nogle af de vigtigste fyrtårn i Pilou Asbæks liv. Til B.T. siger han, at han ikke bare elsker dem. De er også hans bedste venner.

- Jeg ser på ham og ved ikke, om han overlever. For hans tal er rigtig dårlige. Det eneste, jeg tænker, er, "jeg skal redde min bror". Men det kan jeg jo ikke. Jeg er ikke gud, siger Pilou Asbæk.

Han vidste, at hvis det værste skete, var Martins familie sikret. Derfor besluttede han, at det næstbedste han kunne gøre, var at samle penge ind. Derfor donerer han en del af salget fra bogen til Kræftens Bekæmpelse.

Martin er her stadig, og han har det bedre, men frygten for at miste ham har sat sine spor i Pilou.

- Når et af de stærkeste mennesker, som jeg har kendt hele mit liv - et menneske, som jeg altid har støttet mig til og lænet mig op ad - vakler, så vakler mit fundament, siger han til B.T.

LÆS OGSÅ: Kæmpebrand i nat: Vil tage dage at slukke