Pernille Harder er anfører for det danske kvindelandshold i fodbold og spiller til daglig i tyske VfL Wolfsburg. Foto: Gleb Garanich/Reuters/Ritzau Scanpix (arkiv)

Pernille Harder raser: Mændene får chartret fly, mens vi skal mellemlande to gange

28. jul 2019
Pernille Harder erkender, at der vil være forskel kvindernes og herrernes aflønning i dansk fodbold. Men der er alligevel en grænse.

Danmarks for tiden bedste kvindelige fodboldspiller, Pernille Harder, siger i et interview med B.T. søndag, at hun godt kan forstå, at der er flere penge til herrernes landshold, end der er til det danske kvindelandshold.

LÆS OGSÅ: Mascha Vang: "Hele mit liv sejlede"

Men der er også grænser for, hvor få midler og muligheder for at opnå succes, DBU giver kvindelandsholdet i jagten på kvalifikation til det kommende EM, siger hun.

Hun peger på, at der uanset køn skal være lige vilkår omkring kampene på nogle områder: 

- Nu skal vi snart til Georgien og spille EM-kvalifikationskamp. Det er sådan en kamp, vi risikerer at spille uafgjort og dermed miste vigtige point til kvalifikationen til EM i England. Så det er megavigtigt. Men vi rejser helt sikkert derover med to mellemlandinger, hvor vi skal op klokken 05.00 om morgenen. Der bør DBU altså chartre et fly. Det gør de jo til herrerne, siger Pernille Harder, og tilføjer, at det tyske og svenske fodboldforbund chartrer fly til deres kvindelandshold.

Hun nævner også, at kvinderne rejser uden kok og ikke har en fast tilknyttet analytiker til anskueliggøre modstandernes taktik.

Desuden sendes der 18 kvinder afsted - ikke 23, som hos herrerne.

- Det er jo et problem, når vi skal spille 11 mod 11. Så skal fysioterapeuten ind på banen. Der synes jeg, at vi kan kræve ligestilling, og at det skal være fuldstændigt det samme uanset køn. Og det er det ikke, påpeger Harder i interviewet.

Selvom Pernille Harder som anfører for landsholdet er klar til at stille krav til DBU, accepterer hun, at der er forskel kvindernes og herrernes aflønning.

Hun er med på, at der også fremadrettet vil være forskel på kvindernes og herrernes lønninger og bonusordninger alene af den grund, at Danmark ikke har en kvindeliga, der har råd til at betale de hjemlige spillere tilstrækkeligt i løn, skriver B.T.