- Det er helt klart, at jeg skal komme videre i mit liv, og jeg er stor tilhænger af, at når vi lukker døre, så er det vigtigt, at vi åbner nogle nye, siger grevinde Alexandra. Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Alexandra vil videre med sit liv: Afvikler alt

10. nov 2019
Som et led i, at grevinde Alexandra til næste år frasiger sig sin apanage, er hun nu i gang med af afvikle sine protektioner.

Grevinde Alexandra er i gang med at afvikle sine protektioner og dermed sit engagement i det danske kongehus. Det skriver Se og Hør.

LÆS OGSÅ: Kro reddet: Tidligere opvasker klar til at overtage

Når prins Felix næste år fylder 18 år, har Alexandra valgt at frasige sig sin apanage. Og det er den direkte årsag til, at den 55-årige grevinde nu vælger at afvikle de sidste protektioner, hun har tilbage.

- Der er flere ting, jeg overvejer. Men det er helt klart, at jeg skal komme videre i mit liv, og jeg er stor tilhænger af, at når vi lukker døre, så er det vigtigt, at vi åbner nogle nye. Og det er lidt svært at åbne nye døre, hvis man bliver ved med at holde de gamle åbne. Nogle gange er det jo nemmere at holde fast i det gamle, det trygge og det nemme, men jeg synes, at det er er vigtigt, at få banet vejen for nogle nye ting, siger hun til Se og Hør.

Sidste søndag læste hun derfor for sidste gang navnene på døde spædbørn op i kirken i sin egenskab som protektor for Landsforeningen Spædbarnsdød, og tidligere har hun også sagt farvel til sit protektionsarbejde for Ecco Walkathon. Over for Se og Hør vil hun ikke komme nærmere ind på, hvilke nye projekter hun skal i gang med. Hun har dog i 2018 holdt flere foredrag og været glad for det.

LÆS OGSÅ: Vild Med Dans-deltager er blevet forlovet