Claus Elgaard ser frem til at gøre comeback som sportsjournalist. Arkivfoto. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Kendis sagde sit job op: - Mit livs dårligste beslutning

13. okt 2019
56-årige Claus Elgaard var midt i en personlig krise, da han for 13 år siden sagde sit job op på TV2.

Claus Elgaard vender tilbage til sportsjournalistikken på fuld tid.

LÆS OGSÅ: Erik Clausen tæt på at dø

Det sker den 1. november, når den nye radiokanal Radio4 overtager den frekvens på FM-båndet, som Radio24syv har brugt til at sende taleradio på.

Den tidligere TV2-vært gør dermed comeback til sportsjournalistikken. Han kommer fra en stilling som projektleder i organisationen TUBA – en forkortelse for 'Terapi og rådgivning for Unge som er Børn af Alkohol- og Stofmisbrugere'.

Den 56-årige journalist har selv haft alkoholmisbrug tæt inde på livet. I 1995 døde Claus Elgaards far af druk.

Der var også tale om en personlig krise, da han i 2006 valgte at sige sit job op som sportsjournalist på TV2. Det forklarer Claus Elgaard til B.T.

- Set i bakspejlet lavede jeg en af mit livs dårligste og dummeste jobmæssige beslutninger, da jeg sagde op på TV2. Men jeg havde brug for at få ro i mit liv. Min kæreste var død, og jeg var i behandling for ludomani, siger han.

Claus Elgaard indledte sin journalistiske karriere i 1988, hvor han fik job som radiovært på DR Fyn. Nu ser han frem til at gøre comeback på den nye radiokanal, hvor planen er, at der skal sendes syv timers sport om ugen.

- Jeg glæder mig sindssygt meget til det. Sport har alle dage været en stor del af mig og mit liv, siger Claus Elgaard, der til B.T. forklarer, at han godt kan lide at brede emner fra sportens verden ud – eksempelvis ved at se på, hvordan sporten kan bruges til at komme ud af misbrug, og hvordan den kan bruges til integration.