Peter Warnøe var en af it-gulddrengene i 1990'erne. Her tjente han et trecifret millionbeløb på at sælge hardwareforhandleren Complet Data. Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix (arkiv)

Kendt fra DR-program: Tog ulovlige millionlån

6. sep 2019
Peter Warnøe har brudt loven for at overleve, siger han. Erhvervsstyrelsen truer ham med en politianmeldelse. Sagen har nu fået erhvervsmanden til at trække sig fra DR-programmet "Løvens hule".

Peter Warnøe, der er kendt fra DR-programmet "Løvens hule" og som kronprins Frederiks ven, har i flere år brudt loven ved at hæve ulovlige aktionærlån, skriver Børsen.

Peter Warnøe har ifølge avisen hentet for over 20 millioner kroner lån ud af flere af sine selskaber.

- Jeg synes jo ikke, at det er sjovt at bryde loven, men det har været en måde at overleve på og komme videre. Du kan godt kalde det desperation, hvis det er det rigtige ord, siger Peter Warnøe til Børsen.

Peter Warnøe tjente i 1990'erne et trecifret millionbeløb på salget af Complet Data og er i dag direktør i venturefonden Nordic Eye.

Han har fået flere påtaler fra sin revisor for at handle i uoverenstemmelse med selskabsloven og skattelovgivningen, og ifølge Børsen truer Erhvervsstyrelsen Peter Warnøe med en politianmeldelse, fordi han ikke som krævet har betalt ti millioner kroner tilbage til selskabet Oyster Invest, som han selv er ejer af.

Han er derfor pålagt tvangsbøder på 7.500 kroner om ugen i mindst ti uger. Bøderne har han heller ikke betalt.

Peter Warnøe siger til Børsen, at han håber at finde en løsning, hvor alle pengene kan betales på en gang, så han slipper for politianmeldelsen.

Han erkender samtidig, at det har været dumt at låne pengene, men han mente ikke, at han havde et alternativ, fordi bankerne ikke ville låne ham penge efter finanskrisen.

- Det (ulovlige lån, red.) er jo en forfærdelig dyr måde at låne penge på. Jeg synes da heller ikke, at det er en god idé, og jeg vil gerne have ryddet op i det hele. Det er jeg godt i gang med, siger han til Børsen.

Umiddelbart efter, at sagen om de ulovlige lån kom frem i Børsen, har Peter Warnøe meddelt DR, at han ikke vil være en del af næste sæson af "Løvens hule". Det skriver han selv på Facebook.

"Arbejdsmæssigt er jeg inde i en meget travl periode for tiden, hvor en af mine vigtige prioriteter er at få bragt orden i en række private aktionærlån, der ikke skulle have været foretaget. Mine regnskaber er åbne, og der har ikke været skjult noget, men det er klart, at det ikke er situation, jeg ønsker skal fortsætte," lyder det blandt andet fra Peter Warnøe på Facebook.

”Arbejdsmæssigt er jeg inde i en meget travl periode for tiden, hvor en af mine vigtige prioriteter er at få bragt orden...

Slået op af Peter WarnøeFredag den 6. september 2019

Ifølge Børsen har Erhvervsstyrelsen skærpet indsatsen mod ulovlige aktionærlån og vil politianmelde i alt 312 virksomheders ledelser.