- Jeg har aldrig mødt så hjertelige og omsorgsfulde mennesker som dem, der boede derude dengang. Og det var også i Tingbjerg, jeg mødte min kvinde, siger skuespilleren. Foto: Scanpix

Kendt skuespiller mødte sin kone som 11-årig

30. nov 2019
Han er populær i både TV på film og i teatret. Dejan Cukic er også på 37. år sammen med sin 'kvinde'.

- Jeg har holdt fast i min kvinde". Sådan siger Dejan Cikic i et interview med Alt.dk.

Han kom til Danmark som 11-årig og flyttede ind i Tingbjerg i Brønshøj i udkanten af København. Dengang uden at kunne et eneste ord på dansk.

LÆS OGSÅ: Berømt dansker får vild gravsten

Har er nemlig født i Montenegro, og hans far til Danmark for at prøve lykken som gæstearbejder i Danmark.  Året efter fulgte moren med, mens Dejan og hans søster blev tilbage i Montenegro hos deres bedstemor.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Men senere kom han altså til Tingbjerg.

– Jeg var den eneste indvandrer i min klasse, og der var ikke noget med at ryge i en hjælpeklasse. Jeg blev bare smidt ind i en dansk klasse uden at kunne et ord dansk, og så lærte jeg simpelthen sproget på den måde. I løbet af et år talte jeg flydende dansk. Det fungerede meget bedre end det, man gør i dag, efter min mening. Jeg er somme tider ude og holde foredrag for børn og unge i hårdt belastede områder, og jeg undrer mig altid over, når unge med indvandrerbaggrund – nogle er endda født i Danmark – ikke taler dansk. Hvordan kan man være født her uden at kunne tale sproget? Jeg forstår det simpelthen ikke, siger han.

LÆS OGSÅ: Lars Løkke sælger stor villa: Så meget koster den

- Jeg har aldrig mødt så hjertelige og omsorgsfulde mennesker som dem, der boede derude dengang. Og det var også i Tingbjerg, jeg mødte min kvinde, siger skuespilleren.

LÆS OGSÅ: Janni Ree: Jeg blev truet af Amalies mor

Dejan og hans ’kvinde’ Carina er ikke gift, og han synes ikke oom ordet ’kæreste’.

- Det er så latterligt at kalde hende min kæreste efter så mange år. ”Min kæreste”. Som om jeg var 18 år. Jeg er altså 52!

– Det har bare været ”go with the flow”, og til maj har vi været sammen i 37 år. Jeg har altid været stolt over at sige, hvor længe vi har været sammen, og nu er det lige pludselig gået hen og blevet helt grotesk. Jeg er 52 år og været sammen med min kvinde i 37 år, ha ha. Folk forstår det slet ikke. Det er det samme, når folk spørger, hvor mange børn jeg har. Jeg har tre, siger jeg så. En på 25, en på 6 og en på 5. Så kan jeg se i folks blik, at de tænker, nåh ja, han er jo skuespiller, han har selvfølgelig mødt en yngre model. Jeg lader dem liiige tænke tanken, og så siger jeg: ”Med den samme!” HVAD? Siger de så. Det er pisse sjovt, siger skuespilleren, der siden han brød igennem i filmen ’I Kina spiser de hunde’ har vadet i gode roller – på på film, TV og på teatret.