Cecilie Hother og kæresten Thomas Gregers mistede deres ufødte søn i begyndelsen af marts. Foto: Simon Skipper/Ritzau Scanpix (arkiv)

Kendt tv-vært vil bryde tabu med tatovering

25. jul 2019
Cecilie Hother mistede sin ufødte søn og fik således ikke lov til at se hans første skridt eller høre hans første ord.

Med en tatovering der forestiller et par små fødder, vil tv-værten Cecilie Hother bryde et tabu om at miste ufødte børn, skriver TV 2.

LÆS OGSÅ: Meghan og Harry får kritik for deres fødselsdagshilsen: "Behandl ham med respekt"

Cecilie Hother mistede i marts sønnen Karl og viser nu på Instagram et billede af en tatovering på indersiden af sit ene håndled.

I opslaget skriver hun blandt andet, at hun ikke fik lov til at se Karls smil og ikke kommer til at se hans første skridt eller høre hans første ord.

"Men du lå hos mig, da du blev født, og du var så uendelig smuk og fin, også selv om du ikke trak vejret. Og selv om det var lånte timer vi havde sammen, var det nogle af de bedste timer i mit liv", skriver Cecilie Hother.

LÆS OGSÅ: TV 2-vært er kæreste med konkurrenten: "Vi sidder ikke og deler historier"

Ifølge Landsforeningen Spædbarnsdød er spædbarnsdød stærkt tabuiseret. Det mærkede Cecilie Hother efter Karls død, og det kom bag på hende.

- Jeg tror, der er et tabu, fordi det kan være svært for nogle at forstå. At selvom man ikke har haft tid med barnet efter graviditeten, har man har jo stadig lavet relationer, og der er stadigvæk kærlighed og varme - og det kan måske være svært for nogle at forstå. Nogle synes måske også, at man bare skal komme videre. Nu har du været ked af det noget tid, op på hesten igen. Og sådan fungerer det bare ikke rigtig, fortæller Cecilie Horther til TV 2 og tilføjer, at hun tror, at mange er flove over at sige, at de sidder fast i sorgen.

- Livet kører jo videre. Toget kører, men man sidder bare stadig på perronen. Og det er ikke, fordi man ikke vil videre, men man kan bare ikke, siger hun.

Ifølge TV 2 ender fire ud af 1.000 graviditeter i fosterdød, hvor barnet dør efter graviditetens 22. uge.