I folkeskolen var Alex Vanopslagh medlem af Dansk Folkepartis Ungdom og var tæt på landsholdet i karate. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix (arkiv)

LA-leder deltog i fodboldvold: Jeg har ikke levet mit liv efter, at jeg skulle blive partileder

15. jul 2019
Som stor teenager var Liberal Alliances 27-årige leder, Alex Vanopslagh, en del af det hårde fodboldmiljø omkring FC Midtjylland.

Liberal Alliances 27-årige leder, Alex Vanopslagh, erkender i et interview med Ekstra Bladet, at han som stor teenager var involveret i fodboldvold.

LÆS OGSÅ: DF'er raser over Rema 1000: - De ydmygede mig

I årene omkring 2010, da han var 16-18 år, fulgte han FC Midtjylland som medlem af den såkaldte ultras-gruppering.

Det betød, at han et par gange var involveret i voldsepisoder. Den ene episode medførte en karantæne fra stadion i Herning og en bøde fra politiet.

- Jeg var smart i en fart. En ung mand, der nok gik og kedede sig en hel del i Herning, siger Alex Vanopslagh til avisen og tilføjer:

- Jeg har ikke levet mit liv efter, at jeg en dag skulle blive partileder.

Han fortæller, at han ved den ene episode forsvarede en kammerat, der var ved at få tæsk. Det kostede ham karantæne fra stadion og en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Den anden episode foregik på et værtshus i Herning. Her dukkede der Brøndby-fans op, som ville slås, og Alex Vanopslagh "syntes ikke rigtigt" at han kunne gøre andet end at slå fra sig.

Han forklarer overfor Ekstra Bladet, at man ikke ved, "hvordan man reagerer på den slags, før man står i situationen".

Han afviser, at han var hooligan og således lavede organiserede optøjer og deltog i arrangerede slåskampe med andre fangrupperinger. Han var "stemningsskabende", siger LA-lederen, men erkender, at han også har brændt romerlys af på stadion.

En anonym kilde bekræfter Alex Vanopslaghs udlægning af tiden som hardcore fodboldfan og fortæller til Ekstra Bladet, at Alex Vanopslagh mest var optaget af at heppe på sit hold, og at han var god til at gå i dialog med de udkommanderede betjente.

LÆS OGSÅ: S-veteran overtager Pia K.'s post: Hverken babyer, hunde eller t-shirts med budskaber hører hjemme i folketings­salen