Lars Høgh har forsøgt at være positiv gennem sit kræftforløb. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix (arkiv)

Lars Høgh med uventet reaktion på kræft-dom: ”Jeg søgte Fadervor frem på min telefon”

8. sep 2019
Det er godt et år siden, at målmandslegenden Lars Høgh fik konstateret kræft i bugspytkirtlen. I dag er han tilbage som målmandstræner.

I et interview med Euroman fortæller den legendariske målmand Lars Høgh om, da han for godt et år siden fik konstateret kræft i bugspytkirtlen.

LÆS OGSÅ: 81-årige Inga truer med sultestrejke: ”Kommunen skal ikke bestemme, hvor vi skal handle”

Da lægen på Odense Universitetshospital orienterede den nu 60-årige tidligere målmand for det danske fodboldlandsholds om resultatet af undersøgelserne, reagerede han uventet.

"Jeg søgte Fadervor frem på min telefon. Jeg er ikke særligt troende, men det var min farmor, og som dreng var jeg med i Kirkens Korshær, når hun serverede mad for de hjemløse. Jeg fik dårlig samvittighed over, at jeg ikke kunne huske Fadervor, og jeg tænkte, at jeg fik brug for den, fordi jeg ville blive bange for at dø. Men jeg har ikke brugt den en eneste gang i hele det her forløb", fortæller Lars Høgh.

LÆS OGSÅ: Syg Jørgen Leth skal opereres akut

Forude ventede et hårdt forløb med kemobehandling for at gøre tumoren mindre. Men også udsigterne for helbredelse var dystre. Kun syv procent med samme sygdom er i live efter fem år.

Men en positiv indstilling til sygdommen har hjulpet ham og familien igennem behandlingen, som betød, at tumoren blev så lille, at Lars Høgh blev opereret.

"I mit hoved har jeg først og fremmest set mig selv rask, men der var også en dør. Bag den var et mørkt rum med negative tanker. Jeg ser mig ikke som specielt sej, men jeg er meget taknemmelig over, at jeg ikke har været angst og derfor nemmere har kunnet styre tankerne væk derfra", siger Lars Høgh til Euroman.

Lars Høgh er i dag tilbage og fortsætter sit arbejde med landsholdet og i Brøndby IF. Og så holder han fordrag om at sætte fokus på livets lyse sider.

Han spillede kun for én klub i sin karriere som senior, og det var for hjembyen Odenses største klub OB. Her nåede han ikke færre end 817 kampe.

Otte gange har han stillet op for landsholdet, og siden 2003 har han arbejdet som målmandstræner.

LÆS OGSÅ: Kendt DF’er trækker i konens tøj i protest: ”Jeg vil ikke acceptere det”