"Smil – og du får smil tilbage" er en af de leveregler Line Baun Danielsen indstiller sit mentale kompas efter. Foto: Rasmus Baun Bartram

Line Baun: Sådan lever jeg efter stresssygemelding

18. jul 2019
Ligegyldigt hvordan vi vender og drejer det, er vores egen mentale indstilling afgørende for hvordan vi har det, skriver Line Baun Danielsen.

På sin blog fortæller Line Baun Danielsen, at hun efter sin sygemelding med stress for tre år siden har valgt at tage ja-hatten på hver dag, og således forsøgt at justere sit "mentale kompas".

LÆS OGSÅ: Par brugte ligkiste til gæsteseng: Nu har de afleveret den til genbrug

For hvem bærer ansvaret for, hvordan jeg har det, og om jeg trives?, spørger hun retorisk.

"Der vil selvfølgelig altid være ubekendte og dark horses i vores liv, men ligegyldigt hvordan vi vender og drejer det, har vores egen mentale indstilling og ressourcer stor indflydelse på, hvordan vi kommer ud på den anden side".

Hun mener samtidig, at hendes egen indstilling ikke kun har indflydelse på hende selv, men også smitter andre.

"Det er så nemt at forfalde til tristesse, bitterhed, skuffelse og måske endda vrede. [...] I en travl hverdag kan det være svært at huske på at mærke efter. Ligesom det kan være svært at se lyst på tingene. Men det er lige præcis det, vi skal", skriver Line Baun Danielsen.

Hun fortæller, at hun på sin opslagstavle har seks sætninger stående og nævner de to: "Du får den følelse, du dyrker" og "Tænk positivt fra du vågner".

Derudover har hun en række regler hun lever efter, og giver sine læsere de ti bedste.

Det er blandt andet "Forkæl dig selv hver dag", "Ros dig selv", "Tæl til 10 hvis noget irriterer dig" og "Find en mening også med det meningsløse".

LÆS OGSÅ: Kendt skuespiller er kronisk syg: "Hold kæft en ukreativ sygdom"