Lise Nørgaard (th) ses her sammen med Didder Rønlund på et billede fra 2007. Foto: Claus Bech Andersen/Ritzau Scanpix (arkiv

Lise Nørgaard i dyb sorg: "Det er frygteligt"

29. okt 2019
Forfatteren Lise Nørgaard har med Didder Rønlunds død mistet den sidste af sine to bedste venner.

102-årige Lise Nørgaard er i dyb sorg over, at have mistet sin ven gennem 70 år, Didder Rønlund.

Didder Rønlund sov stille ind natten til fredag. Hun blev 93 år.

LÆS OGSÅ: V-politiker går konkurs med stor skattegæld

- Det er frygteligt. Det er et stort stykke af mit liv, der er gået bort. Den sidste af mine gamle venner, siger Lise Nørgaard til B.T.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Lise Nørgaard fortæller, at Didder Rønlund blev en af hendes første venner, da hun fik job på Politiken i 1949, efter hun havde lært det journalistiske håndværk på Roskilde Dagblad.

- Hun, Eva Bendix (død 2017, red.) og jeg var de tre vilde kvinder, som har holdt sammen hele livet, siger en bedrøvet Lise Nørgaard til avisen.

Lise Nørgaard fortæller, at de tre var veninder på trods. Eva Bendix var marxist, Didder Rønlund var konservativ og hun selv er Liberal.

- Så vi havde nogle vilde diskussioner, for Eva syntes, at det var så synd, at Didder og jeg ikke kunne se lyset. Men vi var altid gode venner, og Eva blev aldrig fornærmet, uanset hvad vi sagde om marxismen og Karl Marx. Hold op, hvor vi grinede sammen, fortæller Lise Nørgaard til B.T.

Hun tilføjer, at Didder Rønlund ikke gik ud i den sidste tid, så det var længe siden, at hun havde set hende.

LÆS OGSÅ: 19-årig arbejder i kiosk: Nu er han millionær

Et stilikon

Didder Rønlund blev betragtet som et stilikon, og var den første europæiske journalist, der fik lov at dække modeugen i New York.

Hun nåede at arbejde for blandt andet B.T. og Billed-Bladet.

Allerede da kronprinsesse Mary kom til Danmark som Mary Donaldson, spåede Didder Rønlund, at hun ville blive en gevinst for Danmark.

- Jeg skrev dengang, at hun med tiden ville blive et ikon på linje med Jackie Kennedy, og det mener jeg faktisk, at hun er i dag, sagde modeskribenten i 2012, da hun blev bedt om at nævne et stilikon.

LÆS OGSÅ: Politikere fik dyre bøffer og wellness: "Jeg har ikke fadøl i hånden"