Omfanget af Liverpools dominans i denne sæson er forbavsende.

Sådan siger den irske fodboldjournalist Miguel Delaney, som er chief football writer hos engelske the Independent, i et interview med tv3sport.dk.

-Det føles som om, at alt på det hold bare passer så perfekt. Og derfor er de inde i en slags rytme, hvor de altid finder en måde at vinde på, siger Miguel Delaney.

-Det er selvforstærkende, konstaterer han blandt andet.

Miguel Delaney spekulerer desuden i, hvor længe Liverpool kan blive ved med at være altdominerende.

Han tror, at Atlético Madrid med cheftræner Diego Simeone i den kommende Champions League-runde kan blive en seriøs udfordring for Jürgen Klopp og Liverpool.

-Når en modstander i sidste ende regner ud, hvordan man stopper deres backs, som er nøglen til, hvordan hele holdet fungerer, så bliver det interessant at se, hvordan de reagerer, siger Miguel Delaney.

-De har fundet løsninger på stort set alle problemer indtil nu, men det er et problem, de endnu ikke har stået overfor, pointerer han.

-Når de gør det, vil vi se næste stadie for dette hold. Men i øjeblikket er det forbavsende, hvordan det fungerer lige nu, siger Miguel Delaney desuden.

Den enorme øjeblikkelige succes hos Liverpool sætter imidlertid streg under et stort problem for international og engelsk topfodbold , mener han.

-Det er selvfølgelig godt for engelsk fodbold at have så godt et hold. Men det siger noget om den økonomiske ulighed i fodbolden, siger Miguel Delaney.

-Liverpool har gjort det fantastisk ved at optimere deres ressourcer. Grundlæggende har de udfordret den økonomiske virkelighed ved at besejre Manchester City, som er en meget rigere klub. 

-Men Liverpool er en af de klubber med den største omsætning i verden. Og for bare at konkurrere i toppen af engelsk fodbold, er man nødt til at have den slags penge. 

-Hvis deres ejere FSG traf alle de samme beslutninger på et lavere niveau, i West Ham eller endda Everton, ville det ikke give den samme succes. 

-Så på den ene side viser det den bedste side af engelsk fodbold, og at Premier League er blevet en global superliga, hvor de bedste talenter og managers kommer.

-Men på den anden side viser det noget af det værste, fordi det afslører, hvor meget finanser og økonomisk ulighed dikterer, hvad der sker i fodbolden, konstateter Miguel Delaney.

Du kan se interviewet med Miguel Delaney, hvor han giver sin udlægning af Liverpools succes, i videoplayeren herover.

Du kan se et løbende program om Liverpools jagt på mesterskabet, som vi kalder '30', på Viaplay, hvor seneste udgave netop er frigivet.