- Da jeg mistede min mor, føltes det, som om min verden gik i stå. Samtidig fortsatte alle andres liv. Det var svært at acceptere, at livet bare gik videre, og det gjorde, at jeg følte mig alene med min sorg, fortæller Kronprinsesse Mary Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Mary: "Det var svært at acceptere, at livet bare gik videre"

15. jul 2019
Det havde hjulpet kronprinsessen, hvis hun havde åbnet op om sin sorg, da hendes mor døde, fortæller hun.

Kronprinsesse Mary har flere gange fortalt om sorgen over at miste sin mor. I Mary Fondens nyhedsbrev åbner hun igen op om sorgen. Årsagen er, at hun i maj besøgte Sorglinjen, hvor man kan ringe til, hvis man er ramt af sorg over tabet af en nærtstående person. I den forbindelse talte kronprinsessen med en kvinde, der havde mistet. Det gjorde et stærkt indtryk på Mary:

- Da jeg mistede min mor, føltes det, som om min verden gik i stå. Samtidig fortsatte alle andres liv. Det var svært at acceptere, at livet bare gik videre, og det gjorde, at jeg følte mig alene med min sorg, står der i nyhedsbrevet. 

Derfor opfordrer hun til, at man åbner op og inddrager andre i sin sorg: 

- Måske ville det have været nemmere, hvis jeg havde kunnet mærke, at mine omgivelser havde været mere åbne for at tale om det. Vi skal give sorgen plads ved at mindes og stå ved vores savn. Sorgen forsvinder aldrig helt, den følger med os gennem livet. Men med tiden kan den lette og give plads til minder, der fylder os med varme og glæde.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Kornprinsessen var 25 år, da hun mistede sin mor Henritta Donaldson. Hun døde i 1997 under en hjerteoperation, blot 55 år gammel. Henrietta Donaldson efterlod sig fire børn, hvoraf Mary er den yngste.