Det har vakt stor virak, at bloggeren Fie Laursen har lavet en konkurrence på sociale medier, hvor man kan vinde en plastikoperation. Nu får hun kritik fra Norge. Foto: Scanpix

Norsk forbrugerråd: Stop det, Fie Laursen

14. jan, 07:37
Det har vakt stor virak, at bloggeren Fie Laursen har lavet en konkurrence på sociale medier, hvor man kan vinde en plastikoperation. Nu får hun kritik fra Norge.

Det gik ikke ubemærket hen, da bloggeren Fie Laursen for nylig begyndte at dele opslag om plastikoperationer og andre indgreb. Indgreb, som Fie Laursen selv fik lavet. 

I et opslag viste hun sine nedfilede tænder og fortalte, at hendes eget tandsæt skulle erstattes af porcelæn, så de forblev hvide. 

LÆS OGSÅ: Amalies milliardær-onkel er gået bankerot

I dag har hun 314.000 følgere på Instagram, og 156.000 abonnenter på YouTube og i den forgangne uge slog Fie Laursen en konkurrence på Instagram. Præmien? En kosmetisk operation udført af læger i Tyrkiet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Nu har de norske myndigheder fået øje på Laursens bloggerier, fordi Fie Laursen flere gange har været i Norge med hensigten at flytte til landet. Hun har en norsk kæreste. 

Drt norske forbrugerråd, Forbrukertilsynet, kritiserer Fie Laursens opslag. I opslaget fortæller hun bl.a. om et såkaldt 'Brazilian Bott Lift', hvor man får sprøjtet fedt i ballerne for at give bagdelen mere fylde.

I samme opslag kan man ifølge Politiken se en rabatkode, der giver 10 procents rabat og deltage i en konkurrence om at få udført samme operation. 

LÆS OGSÅ: SE BILLEDET: Britney i bikini lagt for had på nettet

Og det er det med rabatkoden og konkurrencen, der er sprunget i øjnene hos nordmændene. 

– Der er tale om grove, indgreb, der ikke kan føres tilbage. Samtidig er der en potentiel risiko ved kosmetiske operationer og informationen om det er fuldstændig fraværende, siger afdelingsdirektør i Forbrukertilsynet i Norge Tonje Skjelbostad og tilføjer:

- Vi har aldrig haft så grove sager.

Men Forbrukertilsynet giver alligevel ikke bøde til Fie Laursen. De nøjes med at sende hende et brev, hvor de orienterer om, at konkurrencen er et brus på reglerne. Samtidig beder de hende lave opslaget om, så det lever op til norske regler.

Som vand på en gås

Fie Laursen udtaler til NRK, at hun ikke mener, der er noget problem i at lægge den slags opslag på Instagram. Det er normalt i Danmark - ifølge hende. 

– I Danmark, hvor jeg er fra og bor, er det at poste om plastiskkirurgi lige så normalt, som at dele noget om sin frokost, skriver hun i et e-mailsvar til det norske statsmedie. 

– Jeg har været i Norge tre gange, med henblik på at flytte. Men jeg flyttede aldrig. Jeg har hele tiden haft hjemadresse i Danmark. Derfor gælder reglene ikke for mig. De burde seriøst lade mig være. Jeg er ikke norsk statsborger eller har boet der, svarer Fie Laursen.

Se det sponsorerede og kontroversielle opslag her: