Over 10.000 folkepensionister får sygedagpenge

20021104-170351-6-1920x1284we
I 2019 var der for første gang over 10.000 danskere på 65 år og derover, som fik udbetalt sygedagpenge. Det er en fordobling siden 2008. (Arkivfoto) Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
4. mar. 2021 10.37
Folkepensionister, der arbejder, har ikke ret til arbejdsløshedsunderstøttelse. Men de kan få sygedagpenge. Det får over 10.000 - og antallet er stigende.

Selv om du får folkepension, kan du ved siden af også modtage sygedagpenge. Det er en mulighed, hvis du stadig arbejder og bliver syg.

I 2019 var der for første gang over 10.000 danskere på 65 år og derover, som fik udbetalt sygedagpenge. Det er en fordobling siden 2008.

Mange tror ellers, at det er slut med sygedagpenge ved folkepensionsalderen. Ligesom ingen kan få arbejdsløshedsdagpenge, når de kommer til folkepensionsalderen.

- Der er nok stadig en del i folkepensionsalderen, som har noget arbejde, og som ikke er klar over, at de kan få dagpenge fra kommunen, hvis de bliver syge, siger Karin Petersen fra Socialpolitisk sekretariat i 3F til Faglige Seniorers nyhedsbrev.

LÆS OGSÅ: Ledigheden vokser for første gang i 8 måneder: 'Billigt sluppet for det danske arbejdsmarked'

Muligheden for sygedagpenge gælder for alle arbejdende i folkepensionsalderen. Det er en mulighed for dem, der er begyndt at få udbetalt folkepension sideløbende med deres job. Men det er også en ordning for dem, der har udsat udbetalingen af deres folkepension, fordi de stadig arbejder.

Man skal dog uanset alder opfylde betingelserne for at modtage sygedagpenge, men de er ens for alle uanset alder.

Ole Ibsen, der er landsformand for Danmarks næststørste ældreorganisation Faglige Seniorer, mener at det er vigtigt, at folkepensionister og arbejdsgivere kender reglerne om sygedagpenge ved sygdom.

- Det er vigtig viden, for det sikrer jo arbejdsgivere og senior-ansatte økonomisk i de situationer, hvor der opstår sygdom. Dermed kan eventuelle forbehold ved at ansætte seniorer minimeres. Og det er godt, når vi ønsker at udvide arbejdsmarkedet og fastholde og tiltrække flere seniorer til et job, siger Ole Ibsen.

Personer på 65 år og derover fik i 2019 udbetalt sygedagpenge for et samlet beløb på over 300 millioner kroner.

Alene blandt de over 70-årige var der i 2019 flere end 2.300, som fik sygedagpenge, viser tal Danmarks Statistik.