Peter Falktoft: "Man har et standpunkt til man tager et nyt, som bekendt. I dette tilfælde forsøger man ihærdigt at tillægge mig et standpunkt, før jeg tog et overhovedet" Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix (arkiv)

Peter Falktoft i stormvejr: Nu svarer han igen

21. aug 2019
Peter Falktoft er "tæt på målløs" over, at er lykkedes "tobakslobbyister at skyde fokus" væk fra den problematik hans podcast "Danmarks dræber #1" behandler.

DR-værten Peter Falktoft ligger sig ikke fladt ned i det stormvejr af kritik, som har rejst sig efter Radio24syv har afsløret, at han i 2016 var konferencier ved en lancering af en cigaret.

LÆS OGSÅ: Dansk kok hitter: Solgte for fem millioner på fire minutter

Peter Falktoft er aktuel med den DR-producerede anti-rygningspodcast "Danmarks dræber #1". Her beskylder han blandt andet tobaksproducenterne for at "sælge sin sjæl for penge".

I et opslag på Facebook svarer han igen og mener, at kritikken ikke tjener andet formål end "at fjerne fokus fra det vigtige budskab programmet indeholder".

Han indleder sit opslag med at skrive, at "I 2016 havde jeg intet forhold til rygning andet end at det stank og jeg ikke skulle bede om det", og at "Rygning er et gigantisk sundhedsproblem, som der er blevet sovet i timen på alt, alt, alt for længe og det har jeg forsøgt at gøre noget ved".

Han skriver desuden, at "Man har et standpunkt til man tager et nyt, som bekendt. I dette tilfælde forsøger man ihærdigt at tillægge mig et standpunkt, før jeg tog et overhovedet", og "Hvis udgangspunktet herfra er, at man ikke kan kaste sig over en sag uden at have levet 100% asketisk gennem tilværelsen inden da, så pøj pøj med det til de der måtte leve op til det. Personlig formidling bliver meget hurtigt et nulsumsspil i så fald".

Ifølge Ekstra Bladet fortæller Peter Falktoft i podcasten, at han "for cirka 11 år siden kæmpede, og lykkedes, med at få sin far til at stoppe med at ryge".

LÆS OGSÅ: Rigmand forstår Trump: Vores politikere er en flok klaphatte

"Forsøg på karaktermord"

Peter Falktoft kalder Radio24syvs afsløring for et "forsøg på karaktermord" og tilføjer, at han "er tæt på målløs over hvor nemt det har været for tobakslobbyister at skyde fokus væk fra problemet og over på mig".

Han erkender at han i podcasten skulle have nævnt, at han har taget et job betalt af tobaksindustrien: "Burde jeg have nævnt det i programmerne? Tydeligvis. Det faldt mig på intet tidspunkt ind. Hvorfor? Fordi det var et hurtigt gig, som jeg har lavet flere af end jeg kan tælle. Fordi det var et lukket event for natklubbernes personale".

LÆS OGSÅ: Sofie Linde i massivt vægttab: Derfor lykkedes det