Grevinde Alexandra er begejstret over prins Nikolais (th) valg af studie. Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix (arkiv)

Prins Nikolais nye skole: Sex-ritualer og druk

12. aug 2019
Prins Nikolai begynder et nyt kapitel i sit liv. Han skal studere på Copenhagen Business School.

Når prins Nikolai begynder på Copenhagen Business School, træder han ind i en verden, som formentlig har en mindre flatterende historik, end den han er vant til.

LÆS OGSÅ: DR-profil om Mette F.-undskyldning: "Det blev et nej tak fra min side"

Skolen på Frederiksberg blev nemlig for nogle år siden ramt af en række skandaler om ritualer og de studerendes druk, skriver Realityportalen.

Blandt andet fortalte en kvindelig studerende i december 2015 til Djøfbladet, at et af ritualerne gik ud på, at de kvindelige studerende på rusturen skulle gå i knæ og simulere oralsex på en banan, som de mandlige studerende holdt mellem deres ben.

Overgrebene blev filmet og de kvindelige studerende sexchikaneret af de mandlige studerende, der skulle drikke, hver gang de glemte at kalde kvinderne for ludere, skriver Realityportalen.

Ledelsen på CBS greb efter afsløringerne ind og lavede regler for de traditionsrige rusture, som drejer sig om, at de studerende skal lære hinanden at kende.

Nikolai er stadig model

Den 19-årige prins skal begynde på uddannelsen Business Administration and Service Management, og har, siden han droppede sin militæruddannelse ved Varde Kaserne, arbejdet hos den stenrige ejendomsmatador Mikael Goldschmidt.

Samtidig har han holdt liv i sin modelkarriere med en række store modeljob i udlandet - blandt andet for det franske modehus Dior.

Stolt grevinde Alexandra

Grevinde Alexandra har ikke lagt skjul på, at hun er begejstret over sønnens valg af studie.

- Jeg er meget stolt af min søn, og jeg glæder mig til at følge ham i hans nye livskapitel, sagde grevinden i juli til B.T, og tilføjede:

- Han glæder sig meget, fordi uddannelsen er på engelsk, og den giver en bred vifte af muligheder. Det er en god platform, hvis man skal videre i forretningslivet.

Business Administration and Service Management er ikke målrettet en bestemt stilling, men kan typisk give job som konsulent eller rådgiver inden for kultur, turisme og service.

Bacheloruddannelsen tager tre år. Derefter kan man bygge på med en kandidat af to års varighed.

LÆS OGSÅ: BR-arving får særbehandling: Borgerne raser