Flæskestegen, der finder vej til mange danske maver til jul, kan blive op til 20 procent dyrere end normalt, lyder vurderingen på ekspert. Arkivfoto. Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix

Prisen på flæskesteg kan blive rekorddyr til jul

22. okt 2019
Flæskestegen til jul kan blive op mod 20 procent dyrere end normalt, lyder vurderingen fra ekspert. Svinepriserne er på sit højeste niveau siden 2001.

Der skal sandsynligvis graves en del dybere i lommerne, hvis julefreden skal sikres om middagsbordet til jul.

LÆS OGSÅ: Fyret tillidsmand får erstatning: "Pak dit lort og skrid"

Det ser ud til, at flæskestegen kan blive rekorddyr til jul.

Sådan lyder meldingen fra Henning Otte Hansen, der er seniorrådgiver ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet, til Finans.dk.

Han henviser til, at svinepriserne i Danmark i øjeblikket er på sit højeste niveau siden 2001. Det betyder, at flæskestegen til jul kan blive op til 20 procent dyrere end normalt, vurderer han.

Hos Coop, der driver kendte dagligvarebutikker som Fakta, Kvickly og SuperBrugsen, bekræfter man, at flæskestegen kan bliver dyrere til jul. De ønsker dog ikke at oplyse, hvad prisen bliver på den traditionsrige steg.

Også Salling Group – det er dem, der står bag kæderne Føtex, Bilka og Netto – bekræfter prisstigningen.

-Indkøbspriserne på grisekød er generelt steget som følge af udbruddet af svinepest i Kina, og det afspejler sig også på priserne i kølediskene, skriver Salling Group i en kommentar til Finans.dk.