Sebastian Dorset har været ramt af depression, men den kendte komiker og debattør er ude af mørket nu. Foto: Scanpix

Sebastian Dorset taler ud: Forsøgte selvmord

7. nov 2019
Sebastian Dorset har været ramt af depression, men den kendte komiker og debattør er ude af mørket nu. Og han er klar til at fortælle om det.

Han er sjov og lever af at være det. Men Sebastian Dorset har også haft en svær depression og han har valgt at tale åbent om det om den svære periode i hans liv, der nær havde kostet han livet.

LÆS OGSÅ:  Baywaych-babe i shitstorm - bliver kaldt racist

- Jeg vælger at fortælle om min depression, fordi alle i dag helst skal sælge sig selv som en succes. Jeg vil gerne være ærlig og sige, at der er rigtig mange mennesker, der har været nede i dybe huller. Også helt almindelige mennesker, siger han til Ude og Hjemme.

LÆS OGSÅ: Landsholdslegende afslører nyt job 

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Sebastian Dorset fortæller til Ude og Hjemme, at han som ung var ramt af en tung tung depression. De mørke tanker førte til, at Dorset på et tidspunkt gav op. Livet var meningsløst, følte han og det endte med, at Sebastian Dorset forsøgte at tage sit eget liv.

Det blev heldigvis til et mislykket forsøg og Sebastian Dorset fik hjælp fra en ven, der opdagede, hvor dårligt Sebastian Dorset egentlig havde det

LÆS OGSÅ: Stjerne venter barn med 34 år yngre kone 

- Man kan sige at han hoppede ned i hullet og tog fat i mig, siger Sebastian Dorset om vennens indsats for at hjælpe ham.

Komikeren har fået styr på de mørke sider af sit sind og i dag har Dorset lært, hvordan han undgår at de mørke tanker tager over igen. En metode han bruger er at undgå alt for høje krav til sig selv.

LÆS OGSÅ: 'Vild med dans'-stjerner i vildt skænderi 

- Det har været en stor hjælp for mig at indse, at jeg er den, jeg er. Jeg skal ikke opnå det, andre mennesker opnår. Og engang imellem er det nok bare at være. Man behøver ikke præstere noget hele tiden. Man skal lade være med at måle sig med de der helt utrolige succesfulde mennesker, der får priser for deres millionfirmaer, og som dyrker triatlon på verdensplan. Der er mange helt almindelige mennesker, der lever et helt almindeligt liv med deres hund og de mennesker, de holder af, slutter han.

LÆS OGSÅ: Kendt tv-vært med stor afsløring