Det kunne have endt helt anderledes, end det gjorde. For Jakob Fauerby og Silas Holst havde kæmpe problemer i 'Vild Med Dans'. Foto: Scanpix

Silas Holst afslører: Det var lige før vi trak os

1. dec 2019

Det kunne have endt helt anderledes, end det gjorde. For Jakob Fauerby og Silas Holst havde kæmpe problemer i 'Vild Med Dans'.

Finalen gik glat. Parret vandt og som det færst epar med to dansere af samme køn nogensinde trak de sejren hjem på seernes stemmer. 

LÆS OGSÅ: Vinder-Frederikke: Min hjerne stoppede op

Men at de nåede finalen er tæt på at være et mirakel. For en skade kunne have gjort, at eventyret sluttede inden det rigtig fik begyndt.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- Tænk at vi gjorde det! Især når man tænker tilbage på uge 4 i vores moderne dans og din minisk sprang. Hvad I kære seere ikke ved, er at vi sad på produktionskontoret onsdag eftermiddag inden udsendelse nr.5 og snakkede om vi blev nødt til at trække os, da Jakob ikke kunne gå. Lægen ringede og gav grønt lys torsdag aften og Fauerby fik tre timer torsdag aften til at lære samba til om fredagen, skriver Silas Holst i et Instagram-opslag. 

Silas Holst roser sin makker. Og han er tydeligt imponeret over, hvor lærenem og vedholdende Jakob Fauerby var. Især, når han også havde en skade. 

- Det er det vildeste jeg har prøvet i VMD. Du lærte samba på TRE TIMER Fauerby!! Imponeret. Du er blevet far, du er blevet danser og jeg vil give Anne Laxholm ret igår - du er mest af alt en kunstner!! Jeg er lykkelig over at have taget denne tur med lige peæcis dig i hånden! Det vil for altid sidde i mit hjerte ❤️❤️ gudskelov vi ses lige om lidt! Tak til @mastifftv.dk og @tv2danmark for jeres mod!! Jeg er lykkelig ❤️, skriver han. 

LÆS OGSÅ: Så meget tjener Kessler på 'Vild med dans'

Dommerne var knap så imponerede. Men de vidste jo heller ikke, at en skade havde sat danserne i et svært dilemma og at koreografien derfor måtte ændre fokus. Mindre benarbejde på grund af det skadede knæ gjorde, armene kom på arbejde. 

LÆS OGSÅ: Tidligere landsholdsspiller bryder kæmpe tabu

Det bemærkede Anne Laxholm straks.

- Jeg kan se, hvor flot koreografien er for fjernsynet og for showet. Men I behøver ikke stå der med armene, fordi I kan jo trinnene. For hold fast, der var alle bevægelser. Kan I ikke bare give lidt mere i vores samba?, spurgte hun danserne.

De levende arme og det skadede ben gjorde, at de to dansere fik en sjælden fjerdeplads og deres næstlaveste point i hele sæsonen.

Vis dette opslag på Instagram

Nu er det ved at lande i mig hvad der er foregået de sidste 24 timer. Jeg er stolt!! Stolt af vores hårde arbejde blev belønnet, men aller vigtigst stolt over at dele land med alle jer, der har turde åbne jeres sind og se på noget nyt med åbne øjne. At I så igennem både køn og seksualitet og kun så to mennesker der dansede. Det fylder mit hjerte med kærlighed og mine øjne med tårer!! Tusinde tak for al jeres kærlighed og stemmer! Det har været rørende og helt fantastisk at mærke jeres opbakning!! Tak for at vi måtte!!!!!! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Og dig kæreste, kæreste Fauerby! TAK for dig. Tak for dit mod og fordi du nok er verdens bedste selskab! Tænk at vi gjorde det! Især når man tænker tilbage på uge 4 i vores moderne dans og din minisk sprang. Hvad I kære seere ikke ved, er at vi sad på produktionskontoret onsdag eftermiddag inden udsendelse nr.5 og snakkede om vi blev nødt til at trække os, da Jakob ikke kunne gå. Lægen ringede og gav grønt lys torsdag aften og Fauerby fik tre timer torsdag aften til at lære samba til om fredagen. Det er det vildeste jeg har prøvet i VMD. Du lærte samba på TRE TIMER Fauerby!! Imponeret. Du er blevet far, du er blevet danser og jeg vil give Anne Laxholm ret igår - du er mest af alt en kunstner!! Jeg er lykkelig over at have taget denne tur med lige peæcis dig i hånden! Det vil for altid sidde i mit hjerte ❤️❤️ gudskelov vi ses lige om lidt! Tak til @mastifftv.dk og @tv2danmark for jeres mod!! Jeg er lykkelig ❤️

Et opslag delt af Silasholst (@silasholst) den