49-årige Frank de Boer siger i et interview med The Guardian, at ligeløn i international fodbold er latterligt. Foto: Brett Davi/Usa Today Sports/Ritzau Scanpix

Stjerne vækker opsigt: Ligeløn er latterligt

14. aug 2019
Ifølge hollænderen Frank de Boer bør der være forskel på fodboldspilleres løn alt efter interesse og efterspørgsel.

Den tidligere hollandske landsholdsstjerne, Ajax-træner og manager i Crystal Palace Frank de Boer skaber overskrifter i de engelske melder, skriver Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ: Populær TV2-vært raser: "Køb ikke det lort!"

Den 49-årige hollænder siger i et interview med The Guardian, at han synes, det er latterligt med ligeløn i international fodbold.

Ifølge hollænderen bør der være forskel på spillernes løn alt efter interesse og efterspørgsel.

- For mig er det latterligt. Det er det samme som i tennis. Hvis der er 500 millioner, der ser VM-finalen eller noget, og 100 millioner ser kvindernes finale, er der forskel. Så er det ikke det samme, siger Frank de Boer ifølge Ekstra Bladet i interviewet med The Guardian.

Han mener, at fodboldspillere skal betales efter fortjeneste.

- Hvis det er ligeså populært, vil de få det, som mændene gør, fordi indkomsten og reklamen vil blive en del af det. Men sådan er det ikke, så hvorfor skal de tjene det samme? spørger hollænderen.

Dansk stjerne: Lige vilkår, tak

På den danske grønsvær blæste Danmarks for tiden bedste kvindelige fodboldspiller, Pernille Harder for nylig til kamp om en mere retfærdig fordeling af midlerne.

I et interview med B.T. pegede hun på, at der uanset køn skal være lige vilkår omkring kampene - på nogle områder.

Her nævnte hun at herrelandsholdet har bedre forhold omkring flytranport til internationale kampe:

- Nu skal vi snart til Georgien og spille EM-kvalifikationskamp. Det er sådan en kamp, vi risikerer at spille uafgjort og dermed miste vigtige point til kvalifikationen til EM i England. Så det er megavigtigt. Men vi rejser helt sikkert derover med to mellemlandinger, hvor vi skal op klokken 05.00 om morgenen.

- Der bør DBU altså chartre et fly. Det gør de jo til herrerne, sagde Pernille Harder.

Hun nævnte også, at kvinderne rejser uden kok og ikke har en fast tilknyttet analytiker til at anskueliggøre modstandernes taktik.

LÆS OGSÅ: Løkke med opsigtsvækkende fejring: Lavede særlig lagkage til hunden