Reklamen er et svar på Donald Trump-ballonen, som dukkede op første gang i juli sidste år, da Donald Trump besøgte Storbritannien. Foto: Alkis Konstantinidis/Reuters/Ritzau Scanpix (arkiv)

Stor Trump-reklame på Rådhuspladsen vækker opsigt: Hvem har betalt?

20. aug 2019
Stor Trump-reklame vil lyse op på Rådhuspladsen i København, når den amerikanske præsident Donald Trump efter planen kommer til Danmark i begyndelsen af september.

Et navn og en nationalitet er det nærmeste man endnu er kommet, hvem der under weekendens Copenhagen Pride Parade i København betalte for stor Trump-reklame på Rådhuspladsen i København.

Navnet er ifølge Berlingske Niels Olesen og nationaliteten er dansk.

LÆS OGSÅ: Tv-vært færdig: Droppet efter kun en uge

Niels Olesen ønsker ikke at oplyse andet end sit navn, men fortæller til Berlingske, at reklamen er en reaktion på den kæmpestore Trump-babyballon, som vil gå i luften, når USA's præsident Donald Trump formentlig besøger Danmark 2.-3. september.

- Det handler ikke om politik eller holdninger. Det handler om, at voksne mennesker opfører sig som en børnehave og er fuldstændig respektløse over for en gæst, som er folkevalgt i den nation, der er vores absolut vigtigste allierede, siger Niels Olesen til Berlingske og tilføjer:

- Hvis vi vil have, at USA kommer og redder vores røv, når lokummet brænder, skal man opføre sig ordentligt.

Det koster ifølge TV 2 15.000 kroner om ugen, at reklamere på lystavlerne ved Rådhuspladsen, og Niels Olesen fortæller, at han har købt plads i tre uger.

LÆS OGSÅ: Rigmand om Dyne-Larsen: "Kedelig" og "meget lidt social"

Flere har undret sig

Flere her undret sig over reklamen. Blandt andre den tidligere amerikanske ambassadør i Danmark Rufus Gifford: