Briten Lewis Hamilton vandt sidste års japanske grandprix, der blev afviklet i solskin og fint vejr. Foto: Issei Kato/Ritzau Scanpix

Supertyfon truer Formel 1-løb

9. okt 2019
Der er varslet vildt vejr i Japan i den kommende weekend, og flere sportsbegivenheder kan blive påvirket.

Voldsomme vindstød og kraftig regn kan komme på tværs af sæsonens 17. Formel 1-grandprix, der efter planen afvikles på Suzuka-banen i Japan.

Der er nemlig varslet vildt vejr i den kommende weekend, hvor en heftig orkan, en såkaldt supertyfon, trækker ind over landet.

LÆS OGSÅ: Dansk filmskaber hyldet med fornem pris

Det kan ifølge flere nyhedsbureauer betyde ændringer i programmet og aflyste træningsseancer.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Det Internationale Motorsportsforbund, FIA, meddeler, at den overvåger situationen nøje og arbejder tæt sammen med de japanske arrangører.

Ifølge vejrmeldingerne vil supertyfonen, der har fået navnet Hagibis, i løbet af lørdagen ramme Tokyo, som ligger omkring 300 kilometer øst for Suzuka.

LÆS OGSÅ:Kendt tv-vært om stress: Fik opkast i munden efter udsendelse

Der er lovet kraftig regn i hele regionen hen over weekenden, og det dårlige vejr truer også med at spænde ben for VM i rugby, der i øjeblikket spilles på 12 stadioner spredt ud over det meste af Japan.

Lørdag og søndag afvikles den sidste runde i de indledende grupper, og flere kampe er i fare for aflysning, skriver nyhedsbureauet AFP.

LÆS OGSÅ: Kronprinseparret sender fire børn på skole i Schweiz

Landet bliver årligt ramt af omkring 20 tyfoner. Japans Meteorologiske Institut har placeret Hagibis i højeste kategori med vindstød på op til 270 kilometer i timen.

/ritzau/