Kronprinsesse Mary fik i efteråret "Talerprisen", der uddeles af foreningen Danske Taler, for sin tale til kronprins Frederiks 50 års fødselsdag. Juryen kaldte kronprinsessens tale for et ”kunststykke”. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix (arkiv)

Teaterdirektør: Lad kron­prinsesse Mary overtage nytårstalen

21. jul 2019
Jon Stephensen mener, at det er en tanke værd at lade Danmarks kommende konge og dronning "fordele opgaverne der, hvor lysten og evnerne rækker længst".

Teaterdirektør Jon Stephensen, Avenue-T, skriver i en kommentar i Berlingske søndag, at kronprinsesse Mary bør overtage nytårstalen, når hun og kronprins Frederik en dag bliver dronning og konge af Danmark.

LÆS OGSÅ: Ansatte mister jobbet: Jysk firma under opløsning

Jon Stephensen mener, at det ikke ligefrem er kronprins Frederiks spidskompetence "at optræde for rullende kameraer, at skulle træde frem og mene noget, at holde en tale til mange".

"Dronningens nytårstale er årets mest hørte og omtalte tale. En tradition. Noget urokkeligt, men i den grad også en tale, der er med til at vise et kongehus i samhørighed og pagt med tiden, som evner at reflektere tiden. Spejle – og spidde – danskerne og tidsånden. Det er det, dronning Margrethe har udviklet talen til – til perfektion, og som hun forhåbentlig vil være i stand til at gøre mange år endnu", skriver Jon Stephensen.

Jon Stephensen. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix (arkiv)

Han mener ikke, at han "begår majestætsfornærmelse", når han skriver, at "det er på tide nu at give Danmarks kommende konge og dronning en mulighed for at fordele opgaverne der, hvor lysten og evnerne rækker længst".

"Jeg synes, det er en tanke værd", skriver Jon Stephensen.

Kronprinsesse Mary da hun holdt sin tale til Kronprins Frederik ved gallataffel på Christiansborg Slot i anledning af kronprinsens 50 års fødselsdag 26. maj 2018. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix (arkiv)