De to stjernespillere fra Arsenla, Mezut Özil og Sead Kolasinac blev tidligere i år udsat for et groft røveriforsøg. Nu er røveren fundet skyldig og dommen er hård. Foto: Scanpix

Ti års fængsel for røveriforsøg mod Arsenal-stjerner

9. nov 2019
En mand er idømt ti års fængsel for røveriforsøget mod fodboldstjernerne Mesut Özil og Sead Kolasinac. Endnu en mand venter på dom for deltagelse i forsøget.

De to stjernespillere fra Arsenal, Mezut Özil og Sead Kolasinac blev tidligere i år udsat for et groft røveriforsøg. Nu er røveren fundet skyldig og dommen er hård.

Røveriforsøget fandt sted den 25. juli i den nordvestlige del af London. Den ansvarlige mand blev idømt ti års fængsel.  Det skriver SkySport.

Dommen faldt i Harrow Crown Court fredag. Ifølge ViaSport er danden særdels godt kendt af politiet i England i forvejen. Han har allerede samlet 20 andre domme op i 38 forskellige sager siden han første gang kom i kontakt med retsvæsenet som 24-årig.

I oktober erkendte en medgerningsmand sig skyldig i samme sag. Han venter stadig på dommen. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

LÆS OGSÅ: Tv-kok konkurs – skylder 9,7 mio.

Den nu dømte røver erkendte sig skyldig i forsøg på at stjæle dyre effekter fra de to Arsenal-stjerner. 

De to røveres brugte en stjålet knallert og havde mørke hjelme og mørkst tøj på, for ikke at blive genkendt.

LÆS OGSÅ: Skandale-forfatter: Jeg er pisseligeglad med jer

På grund af de to fodboldspilleres enorme berømthed har sagen fået heftig opmærksomhed i den engelske presse. Allerede kort efter røveriet delte politiet overvågningsvideo fra røveriet. her kunne man se en modig Kolasinic forsøge at afværge røveriet og jage røverne på flugt.

En handling som holdkammeraten Mezut Özil senere har betegnet som særdeles heltemodig.

LÆS OGSÅ: Laudrup om Bendtner: Nedtur på nedtur

Hændelsen førte i sin tid med sig at de to spillere sad over i en Premier League spillerrunde af 'sikkerhedsmæssige årsager', som klubben dengang beskrev det.Da Arsenal indledte sæsonen i Premier League valgte klubben at lade de to spillere sidde over af sikkerhedsmæssige årsager.

LÆS OGSÅ: 'Hammerslag' får ny vært

SE VIDEO AF RØVERIET HER