Eva Jørgsense arbejder som freelancejournalist, forfatter og foredragsholder. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix (arkiv)

Tv-kendis afslører: Ramt af tabubelagt sygdom

12. jan, 19:39
Eva Jørgensen udgiver bog om sin kamp for, at komme tilbage til livet efter der var gået hul på hendes tyktarm.

Den tidligere mangeårige vært og redaktør på blandt andet TV Avisen på DR, Eva Jørgensen, fortæller til B.T., at hun i dag lever med en stomipose.

LÆS OGSÅ: X Factor-dommer begik royal bommert

En februardag for knap to år år siden blev hun kørt på hospitalet. Der var gået hul på tyktarmen, så der fossede afføring og colibakterier ud i bughulen.

- Det er noget, man dør af. Jeg husker ingenting. De første otte til ti dage lå jeg i koma, i respirator og fik flere forskellige slags penicillin for at slå bakterierne ned, fortæller 56-årige Eva Jørgensen til avisen og tilføjer:

- Det var hårdt at finde ud af, hvor tæt jeg havde været på at dø, og nærmest angstfremkaldende at erkende det. For hvis det kunne ske én gang, kunne det så ske igen? Det kan ingen garantere, og den er svær at forlige sig med.

I 2006 mistede hun sin mand til sygdommen ALS, som også kostede forfatteren og langturssejleren Troels Kløvedal livet, og ved en fyringsrunde i DR i 2010 valgte Eva Jørgensen at tage imod en frivillig fratrædelsesordning.

Eva Jørgensen har udgivet flere bøger - blandt andet om tabet af manden Steffen Knudsen - og 24. januar udgiver hun bogen "Bevar mig vel".

I bogen beretter hun om sin kamp om at komme tilbage til livet.

LÆS OGSÅ: Skjult kamera: Familiefar tog billeder af nøgen steddatter