Frederik Lauesen og Anne Engdal Stig Christensen. Foto: Foto: Jens Wognsen/TV 2

TV 2 klar med helt ny kanal

5. sep 2019
TV 2 styrker streamingtjenesten TV 2 Play med sportskanalen TV 2 Sport X. Den skal fokusere på store internationale stjerner.

Til januar 2020 tilføjer TV 2 en ny sportskanal til streamingtjenesten TV 2 Play.

LÆS OGSÅ: Kendt DR-vært skifter til TV 2

Kanalen har fået navnet TV 2 Sport X og skal fokusere på store internationale stjerner inden for spansk fodbold, italiensk fodbold, tennis fra Wimbledon og fra herrernes ATP-turneringer samt amerikansk basketball fra NBA.

Hertil kommer X Games og VM i atletik og skisport.

"Vores nuværende sportskanal (TV 2 Sport, red.) har i den grad skabt værdi for dansk sport – vi har fra starten været fokuseret på danske rettigheder og på rettigheder, hvor danske sportsstjerner klarer sig godt. På TV2 Sport X udvider vi banen og går mere internationalt og sætter fokus på de helt store verdensstjerner", siger TV 2's sportschef, Frederik Lauesen i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Flere får dansk pension udbetalt i udlandet

TV 2's sigte er den yngre målgruppe.

"Vi vil gerne ramme endnu flere unge brugere og seere med vores sportsudbud. Derfor er jeg glad for, at vi har flere kampe fra La Liga og Serie A med fodboldens allerstørste stjerner som Messi og Ronaldo. Vi ved, at NBA Basketball interesserer den unge målgruppe, ligesom X Games vel nærmest er 'født' ungt", siger Frederik Lauesen.

TV2 Sport X er født til streamingtjenesten TV2 Play, og det er der en oplagt grund til, siger TV 2s administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen, i pressemeddelelsen:

"Medieforbrugerne bruger mere og mere tid på streamingplatforme, og derfor skal vi naturligvis også tilbyde mere og mere indhold på TV 2 PLAY. At introducere en ny sportskanal, der tager sit udgangspunkt i en digital distribution og et digitalt forbrug, er helt i tråd med vores strategi om at accelerere udviklingen af TV 2 PLAY", siger direktøren og fortsætter:

"Vi har en ambition om, at TV 2 PLAY skal være uundværlig for danskerne, og vi ved, at sport samler, engagerer og begejstrer mange passionerede fans. Med TV 2 Sport X ønsker vi at stå med et endnu stærkere samlet sportstilbud".

LÆS OGSÅ: Rosenkrantz-Theil er kæreste med millionær: "Han er altså ret sød alligevel"