Den kendte tv-kok Anh Lê's restaurantkæde LêLê er gået konkurs. Foto: Scanpix

Tv-kok konkurs – skylder 9,7 mio.

8. nov 2019
Den kendte tv-kok Anh Lê's restaurantkæde LêLê er gået konkurs. Kreditorerne har over 9 millioner kroner tilgode. Men Anh Lê kører kæden videre - bare i et nyt selskab.

Den kendte tv-kok Anh Lê driver restaurantkæden Lêlê i København. Også efter selskabet bag forretningen er erklæret konkurs. Det skriver eb.dk.

Anh Lê og LêLê bliver nemlig drevet af et nyt selskab. Konkursen blev begæret 15. oktober, men værdierne i selskabet blev inden da solgt til et nyt selskab. Et selskab, hvor Anh Lê ejer ti procent.

LÆS OGSÅ: Skandale-digter i comeback: Jeg er pisseligeglad med jer

Imens kæmper kreditorer med at inddrive gæld i det gamle selskab. Her er der rejst krav for ikke mindre en 9.741.644 kroner. Men desværre for kreditorerne er de penge ikke umiddelbart til at få fat i.

For det gamle selskab har ifølge eb.dk kun værdier for 856.154 kroner. Medarbejderne har alene 1,9 millioner kroner til gode i løn.

LÆS OGSÅ: 'Hammerslag' får ny vært

Det betyder, at kreditorerne sandsynligvis må se i øjnene, at de tilsammen taber over otte millioner kroner.

Mustafa Öztürk er direktør i og medejer af selskabet Sund Catering, der har leveret madvarer til LêLê. Han har mange penge i klemme og er utrolig skuffet over tillidsbruddet fra Anh Lê’s side.

LÆS OGSÅ: 20-årig arbejder 60 timer om ugen: Redder sin fars firma fra konkurs

- Jeg var en af deres hovedleverandører og gav dem lange kreditter på to måneder, og på den måde kunne de nemt opbygge en stor gæld. Men de misbrugte min og andre leverandørers tillid, siger han til eb.dk.

LÆS OGSÅ: Prinsesse Marie: Vi holder jul i Danmark

Trods konkurs driver Anh Lê restaurantkæden Lêlê videre.