Det er ikke kun skuespilleren Jakob Fauerby og hans dansepartner, Silas Holst, der fredag aften jubler over trofæet i "Vild med dans".

For TV2 er den historiske sejr - det er første gang, et par af samme køn vinder "Vild med dans" i verden - også noget, der vækker følelser.Og opmærksomhed.

LÆS OGSÅ: Historisk sejr i 'Vild med dans'

Det har givet genlyd rundt om i verden, at det danske par af samme køn uge efter uge er blevet stemt videre i konkurrencen. Blandt andet har svenske, norske og engelske medier vist interesse for historien om parret.

- Der er også mange amerikanske medier, der har været meget interesserede, og det er da dejligt, at de går op i "Vild med dans", når man sidder med TV2-brillerne på, siger underholdningsredaktøren, der dog også håber, at tv-stationens sats kan være en lille del af den kamp for ligestilling, der foregår i verden.

På det sociale medie *Reddit' var brugerne allerede kort efter konkurrencen var afgjort klar med jubel ver den rene mandesejr.

"De vandt!!!! I den danske 'Vild med dans' vandt det mandlige par konkurrencenFuldstændig fantastisk!!, er overskriften på et af opslagene. 

- Det vigtigste er det, Jakob (Fauerby, red.) siger i slutningen af programmet - at hvis hans børn kan vokse op uden at skænke en tanke, hvem de danser med, så synes jeg, vi er kommet rigtig langt, og TV2 og "Vild med dans" vil i den grad gerne være med til at gøre verden til sådan et sted, siger Thomas Richardt Strøbech.

LÆS OGSÅ: 'Vild med dans-deltager' scorer kassen

- Det er klart, at når vi gør noget for første gang, og der så sker noget i verden for første gang, så bliver det en helt særlig begivenhed, og jeg er kæmpe stolt og kæmpe glad over, at vi tænkte, at tiden var inde, og at Danmark godt kunne se to mænd danse med hinanden i vores program, uden at der skulle være noget mystisk eller forkert i det, siger TV2's underholdningsredaktør, Thomas Richardt Strøbech.

- Det må man sige, at danskerne har sagt ja tak til og oven i købet honoreret med en sejr. Det er smukt og rørende, at folk bakker op om, at man må danse med og være gift med, hvem man har lyst til, og at det ikke skal skille os ad, siger han.

Han afslører, at der allerede er lagt i støbeskeen til en ny Vild med dans-sæson næste år.

- Nu skal vi bare i fuld gang med at finde ud af, hvad den skal indeholde. Vi har jo set i år, at "Vild med dans" godt kan tillade sig at handle om noget, der er lidt større end bare dans, og det har klædt sæsonen, siger han.

LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-stjernes søn på hospitalet

- Jeg tror også, det har inspireret andre dansere til at finde ud af hvilken historie, de har, og det er den slags stærke personhistorier, som "Vild med dans" gerne vil være med til at fortælle - uanset hvem der danser med hvem, siger han.

ALLE VILD MED DANS VINDERNE I HISTORIEN


* Vindere:

2019: Jakob Fauerby og Silas Holst.

2018: Simon Stenspil og Asta Björk Ivarsdottir.

2017: Sofie Lassen-Kahlke og Michael Olesen.

2016: Sarah Mahfoud og Morten Kjeldgaard.

2015: Ena Spottag og Thomas Evers Poulsen.

2014: Sara Maria Franch-Mærkedahl og Silas Holst.

2013: Mie Skov og Mads Vad.

2012: Joakim Ingversen og Claudia Rex.

2011: Sophie Fjellvang-Sølling og Silas Holst.

2010: Cecilie Hother og Mads Vad.

2009: Casper Elgaard og Vickie Jo Ringgaard.

2008: Joachim B. Olsen og Marianne Eihilt.

2007: Simon Mathew og Viktoria Franova (julegalla).

2007: Robert Hansen og Marianne Eihilt.

2006: Christina Roslyng og Steen Lund.

2005 efterår: David Owe og Vickie Jo Ringgaard.

2005 forår: Mia Lyhne og Thomas Evers Poulsen.

Kilder: TV2

/ritzau/